Historiek

Van 1945 tot nu

Met bijna 70 jaar ervaring is Mozer vandaag de dag een belangrijke speler geworden op de markt van bedrijfsverhuizingen en transport van breekbaar materiaal. Deze twee activiteiten vormen dan ook onze corebusiness.

Onze rijke historiek smeedde ons tot een hecht team van meer dan 100 trouwe en gemotiveerde medewerkers met een wagenpark van een 50-tal voertuigen.

Laten we eens kijken naar enkele mijlpalen in de geschiedenis van ons bedrijf.

1945 : Oprichting van het familiebedrijf dat zich toelegt op particuliere verhuizingen en het overbrengen van meubilair.

1954 : Dimitri Mozer sr. en zijn broer Boris Mozer stappen in het familiebedrijf.

1960 : In opdracht van General Electrics vertrekken onze vrachtwagens met breekbaar materiaal voor het eerst naar het buitenland en Oost-Europa.

1975 : Overname van Ista Maréchal Luik en Brussel.

1976 : Overname van Dessaraux. Dat stelt dan een tiental personen tewerk en beschikt over een vloot van vijf vrachtwagens.

1977 : Met Dimitri Mozer jr. stapt de derde generatie het bedrijf binnen. Hij is nu gedelegeerd bestuurder van de groep.

1978 : Overname van verhuisbedrijf Nyckees.

1980 : Overname van het bedrijf Frisée-Lekeu.

1983 : Oprichting van een kantoor in Brussel.

1987 : Opening van nieuwe kantoren en een opslagruimte in de industriezone van Alleur.

1997 : Verhuizing van de zetel in Nossegem naar de luchthaven van Zaventem (Brucargo).

2004 : Overname van verhuisbedrijf Anthonissen (Antwerpen).

2006 : Uitbreiding van het magazijn in Alleur.

2008 : Uitbreiding van de infrastructuur in Brucargo. De opslagruimte wordt groter: van 2000 naar 7500 m².

2010 : Het bedrijf participeert in het kapitaal van TENESO Europe SE waardoor de groep blijft groeien op de markt van het hightechtransport.

2012 : Het bedrijf verhuist zijn infrastructuur van Brucargo naar Kortenberg.

Het doel? Meer opslagruimte. Dat jaar komt ook de vierde generatie aan het hoofd van de Mozer-groep, met name Olivier Mozer. De afdeling Mozer Technologies wordt datzelfde jaar opgericht, helemaal gewijd aan het transport en de installatie van kwetsbaar materiaal. Daarmee zijn de twee hoofdactiviteiten van de Mozer-groep duidelijk gescheiden: bedrijfsverhuizingen enerzijds, en transport en installatie van fragiel materiaal anderzijds.

Kortom, een nu al rijk gevulde geschiedenis en een bedrijf dat blijft groeien. Wordt vervolgd…